V rekreačnom stredisku Domaša-Dobrá dnes otvorili Kvakovský jarmok

23.07.2010 Stropkov

Domaša/Kvakovce 23. júla (TASR) – Na pláži v rekreačnej oblasti Domaša – Dobrá otvorili dnes predpoludním dvojdňový Kvakovský jarmok.
Podujatie pre dovolenkárov i obyvateľov okolitých obcí organizuje už po tretí raz obec Kvakovce, ktorá na jeho realizáciu získala grand z Programu cezhraničnej spolupráce SR - Poľsko a ministerstva kultúry.
\"Naším cieľom je predovšetkým spríjemniť pobyt návštevníkom nášho regiónu, ktorí tu trávia dovolenku a zároveň zvýšiť atraktivitu prostredia a prilákať zahraničných turistov. V stánkoch si ľudia môžu zakúpiť tovar, prípadne suveníry z produkcie asi 40 ľudových remeselníkov a budú môcť sledovať koncerty ľudových súborov i rokových kapiel, \" uviedol dnes pre TASR organizátor podujatia Peter Rázus.
Okrem domácich remeselníkov budú do sobotného večera svoje výrobky predávať aj trhovníci z Ukrajiny a Maďarska. Organizátori návštevníkom zároveň ponúkajú prezentáciu diel autorov so zdravotným postihnutím, ktorú pripravili občianske združenia ZOM Prešov a Dúha z Vranova nad Topľou.
Už dnes o 15.00 h sa začne niekoľkohodinový kultúrny program, v ktorom budú účastníkov zabávať \"Kvakovske chlopi\", Ľudová hudba Pltník - Flisok z Pienin, rómska dievčenská skupina Snežienky z Čičavy, ukrajinský mládežnícky FS z Turia Remeta, folklórne súbory Zamutovčan a Šarišan.
V sobotu (24.7. ) popoludní program jarmoku pokračuje motocyklovou šou a módnou prehliadkou modelov šiat z dielne výtvarníčky a textilnej dizajnérky Jarky Kocanovej. Až do večerných hodín bude pódium patriť hudobným skupinám. Postupne sa predstavia prešovské kapely BB COUNTRY, rocková formácia Temple, Katka Koščová s kapelou Prešovský dixieland. Na záver vystúpi maďarská rocková skupina The Brambles.
 

Vyberte región